Categories
Mountain bikes

Advies voor mountainbiken

Stuur met je ogen

“Een veelgemaakte fout is om rechtop te zitten en het stuur te draaien waar je heen wilt, in plaats van in die gehurkte positie te blijven en gewoon te kijken waar je de fiets naartoe wilt brengen”, zegt Glassford. Wanneer je je ogen om hoeken laat leiden of je drie meter voor je concentreert op een afdaling, volgen je schouders en heupen het voorbeeld, wat de fiets natuurlijk en soepel leidt, zegt hij.

Brandstof terwijl u vliegt

Om de een of andere reden vergeten veel beginners dat je tijdens het mountainbiken moet tanken. “Pas als je bonk, besef je dat je het niet goed hebt gedaan”, zegt Pendrel. “Je moet tijdens een rit beslist eten en drinken. En dat is lastig op de mountainbike. ” Gebruik een drinkrugzak om onderweg te drinken en profiteer van open wegen om te tanken, zegt Pendrel. Voor een korte rit kun je waarschijnlijk wegkomen met een drankje met veel elektrolyten, zoals Tailwind of Skratch, maar voor een langere rit wil je wat meer substantiële brandstofopties, zoals gels of chews.

Probeer het opnieuw

“Het beste advies dat ik heb, is om het leuk te houden en nooit bang te zijn om iets nieuws te proberen”, zegt Pendrel. “Leren is altijd een proces en het zal niet elke keer perfect gaan, maar door die fouten leer je.” Meer dan bij veel andere sporten vereist mountainbiken vallen en opstaan, omdat het moeilijk is om instructies te begrijpen zonder nieuwe technieken of benaderingen uit te proberen, zegt Pendrel. Je zult het soms verkeerd hebben. Maar het mooie van de sport is dat je letterlijk van je fiets kunt afstappen, terug kunt lopen naar het ding waar je een fout mee hebt gemaakt, en het nog een keer kunt proberen. Doe dat en u zult ongetwijfeld een snelle verbetering zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *