Categories
Racing bikes

Alles over hybride fietsen

Een hybride fiets is een fiets die de beste eigenschappen van zowel racefietsen als mountainbikes combineert tot een fiets die stevig, comfortabel en snel is, en ideaal voor het rijden op straten en fietspaden.

Kenmerken van hybriden die afkomstig zijn van mountainbikes

-Een meer rechtop frame biedt een comfortabelere rijpositie

-Een robuuster frame dat meer gewicht kan dragen – van de berijder en / of lading – en de dagelijkse bestraffing van kuilen die je zou kunnen tegenkomen tijdens het woon-werkverkeer absorbeert

-Iets bredere banden voor betere tractie en stabiliteit

Kenmerken van racefietsen

-Lichtere velgen voor sneller rijden

-Lichtere componenten en hogere versnellingen om sneller te gaan

Zeker, de banden op een hybride fiets zijn een echte combinatie van wat je op weg- en mountainbikes aantreft. Breder, zoals een mountainbike voor meer stabiliteit en duurzaamheid, maar dan met een hogere aanbevolen luchtdruk waardoor ze qua inflatie op hetzelfde niveau komen als een racefiets.

Kader

De meeste hybride fietsframes zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium of staal vanwege de sterkte en duurzaamheid die de materialen bieden en hun (relatief) lage prijs.

Stuur

Het stuur van een hybride is typisch plat als een mountainbike en loopt recht uit de stuurpen. Met een bredere grip, meestal ongeveer schouderbreedte, kunnen rijders met dit stuur rechtop zitten en een betere positie bieden voor zicht en controle over de fiets dan het stuur van een racefiets.

Rijhouding

Net als bij een mountainbike zorgt het ontwerp van een hybride ervoor dat rijders rechtop zitten in een positie die de beste controle over de fiets geeft met een goed geplaatst zwaartepunt en in een houding die de belasting van de nek en rug van de berijder vermindert.

Versnellingen

Hybriden hebben een breed versnellingsbereik, zodat de rijder zowel heuvels kan beklimmen als snel kan gaan op vlakken en afdalingen. Meestal niet uitgerust met versnellingen in een zo laag bereik als een mountainbike, lijkt de versnellingsopstelling van de hybride meer op racefietsen.

Pedalen

Basic hybride fietsen zijn uitgerust met platformpedalen. Dit is handig als u het type berijder bent dat regelmatig uw voeten neerzet.

Accessoires

voor een hybride fiets kan het een fietscomputer, framepomp, gereedschapstas, bidon en kooi bevatten. Dit is ongeveer alles wat u nodig heeft om zelfvoorzienend te zijn tijdens het rijden in de stad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *