Categories
Bicycle sport news

Ba’s toekomst voor Yamaha WorldSBK kan volgende week worden beslist

Loris Baz, de langste man van WorldSBK, is omzichtig in zijn benadering van een rit voor volgend seizoen en lijkt oprecht blij om te blijven waar hij is in het Ten Kate Yamaha-team of om naar het officiële team te gaan.

De vraag wie waar naartoe gaat, was een vroeg gespreksonderwerp met Baz op Motorland Aragon, aangezien hij al podiumtempo heeft laten zien – in de sprintrace op Portimao in ronde drie – en is gekoppeld aan de vacante stoel in het Pata Yamaha-fabrieksteam. naast Toprak Razgatlioglu.

Op zijn plek blijven, aangezien hij beide Yamaha-fabrieksrijders af en toe kan verslaan, zelfs in zijn privé-Ten Kate-outfit, is ook niet het einde van de wereld.

“Ik weet het nog niet maar we praten zeker met het fabrieksteam, en praten met Kervin (Bos, zijn teammanager), Ronald en Gerrit (Ten Kate) maar daar heb ik mijn manager al meer dan een jaar niet over gesproken. week, ”vertelde hij bikesportnews.com

“Het is geen neppraat als ik zeg dat het de taak is van mijn kribbe, het is volledig zijn taak. Ik probeer me te concentreren op het beste wat ik kan op de fiets en we zullen zien. Maar er is zeker wat discussie en ik zou graag bij Ten Kate blijven en na een lange tijd ook graag teruggaan in een fabrieksteam.

“Er is altijd positief en negatief in de balans en ik denk dat ik het volgende week weet of Barcelona, ​​ik weet het niet precies.”

Baz zei dat de belangrijkste factoren in zijn persoonlijke voorkeuren een balans zijn. “Het is moeilijk om nee te zeggen tegen een fabrieksteam. Je werkt je hele carrière om de beste fiets en het beste team te vinden en ook het fabrieksteam is altijd degene die je – normaal gesproken – de beste combinatie kan bieden.

“Ik denk niet dat ik ooit een team zal vinden met een relatie zoals ik die heb met Ten Kate. Het is alsof ik in een gezin ben als ik in de box zit. Maar het is de combinatie, dus ik weet het niet.

Ik zeg je, het is moeilijk om nee te zeggen tegen een fabrieksteam, maar ik heb ook de jongens in Ten Kate verteld of het aanbod hetzelfde is en ik de garantie heb dat ik exact dezelfde motor heb als het fabrieksteam, ik ben niet bang blijven en proberen te winnen met dit team.

‘Ik weet dat we het kunnen. De mensen in het team zijn goed genoeg of misschien wel beter dan wie dan ook. Maar dan is het als privéteam niet eenvoudig om op al die zaken het budget te vinden om een ​​seizoen af ​​te sluiten. En – het ligt niet in mijn handen! “

Baz had afgelopen vrijdag zijn werk voor hem gedaan in Aragon, nadat hij nog nooit met Ten Kate op dit circuit had getest, noch daar vorig jaar op de 2019-versie van zijn R1 had geracet.

Baz zou een geweldige tweede eindigen in de kwalificatie voor de Superpole, maar laat misschien de negatieve effecten zien van dat gebrek aan testen en het afstellen van de volledige afstand die de meeste van zijn rivalen hadden in de Aragon-sessies voor en midden in het seizoen, met een 7-9- DNF recordrace record tijdens het weekend.

“Het is de moeilijkste baan op de kalender om een ​​fiets op te zetten”, vertelde hij bikesportnews.com na FP2 op Motorland, “en het is de enige baan waar we geen informatie over hebben van vorig jaar. Ik denk dat we vrijdagochtend goed waren, maar ‘s middags was ik niet blij met het gevoel dat ik op de fiets had. ”

Het was echter merkwaardig om op te merken dat Baz dacht dat Motorland ook de moeilijkste baan was om voor te bereiden – geen opmerking die veel andere rijders hebben gemaakt.

‘Voor mij wel,’ zei Baz. “Allereerst is het een track van‘ twee minuten ’, met langzame bochten, snelle bochten, van richting veranderen, bochten sluiten, bochten openen, omhoog / omlaag. Je hebt alles hier.

“Het is niet voor niets dat alle teams hier veel komen testen. Toen ik in Kawasaki was, hebben we hier onze winter doorgebracht. Soms hebben we hier vijf of zes dagen getest. Voor mij is het een van de moeilijkste om de fiets op te zetten.

“Je hebt een lang recht stuk maar ook langzame bochten, dus je moet alles vinden. Het is altijd gemakkelijker als je kunt testen, want het goede aan Superbike is dat je een race op zaterdag hebt, maar het slechte is dat je alleen vrijdag en twee keer 50 minuten hebt om alles op te zetten. Voor mij is het altijd een van de moeilijkste plekken geweest. Honda komt hier om veel te testen en niet alleen omdat ze dichtbij wonen. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *