Categories
Mountain bikes

Beste mountainbike-upgrades

Gefeliciteerd met het kopen van een mountainbike! Laat me raden, je bent al aan het upgraden. Het is volkomen normaal dat u onderdelen wilt verwisselen die bij uw persoonlijke rijstijl passen. Maar betaal geen geld om simpelweg gewicht te besparen. Een paar gram besparen maakt niet veel uit op een fiets die zoveel lichter is dan jij. Overweeg in plaats daarvan onderdelen te upgraden op basis van comfort en prestaties.

1. Zadel

Allereerst: maak een handvol lange ritten met uw nieuwe fiets en zadel. Een paar lange ritten zullen helpen om het in te breken. Soms kan ongemak voortkomen uit de hoek van het zadel op de zadelpen, die kan worden aangepast. Als je zadel na een paar lange ritten en aanpassingen nog steeds oncomfortabel aanvoelt, vervang het dan.

2. Stuur

Als het om sturen gaat, kunnen verschillende vormen en materialen uw rijprestaties beïnvloeden. Bedenk wat voor soort rit je gaat doen: bergafwaarts, langlaufen, krap en bochtig, enz. Tegenwoordig hebben veel mountainbikes die zijn ontworpen voor langlaufen een smaller stuur.

3. Banden

Voordat u de beslissing neemt om uw mountainbikebanden te upgraden, moet u met volume en druk spelen om te zien of u een verschil ten goede merkt. Houd er rekening mee dat de banden waarmee uw mountainbike is geleverd, misschien niet het meest geschikt zijn voor het soort rit dat u gaat doen.

4. Pedalen

Als uw mountainbike werd geleverd met platte pedalen en u wilt uw efficiëntie verbeteren, overweeg dan om te upgraden naar klikpedalen. Een van de belangrijkste verbindingen tussen jou en je fiets, klikpedalen kunnen een drastisch verschil maken in de manier waarop je fietst.

5. Vork

Hoewel dit gebied nogal wat meer geld vereist om te upgraden, kan een nieuwe vork een wereld van verschil maken in uw prestaties. Als u uw hart erop zet en toegang hebt tot het geld, houdt niets u tegen om de door u gewenste schorsing te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *