Categories
Brand news

De beste mountainbikemerken

Mountainbiken begon als een sport in de jaren zeventig en veranderde het hele concept van een fiets. Fabrikanten begonnen stevigere en lichtere fietsen te maken die het uitdagende bergachtige terrein konden overwinnen.

Tegenwoordig zijn mountainbikes niet alleen voor professionals, maar voor iedereen die de sensatie van het rijden over rotsachtig terrein wil ervaren. Er zijn talloze bedrijven die gespecialiseerd zijn in het maken van kwaliteitsfietsen. Hier zijn zeven van de beste mountainbikemerken.

Yeti

Het eerste mountainbikemerk op de lijst is Yeti Cycles, opgericht in 1985 en momenteel gevestigd in Colorado. Yeti was er vanaf het begin van het mountainbiken en paste hun ontwerpen vaak aan om de beste rijervaring te creëren. Wat Yeti Cycles zo uniek maakt, is het feit dat ze geen slaaf zijn van een specifiek ontwerp of uiterlijk van hun fietsen. Hun belangrijkste doel is altijd om voorwaarden te creëren voor de optimale rit door gebruik te maken van de nieuwste beschikbare technologie. Als je op zoek bent naar een specifieke fiets, wil je misschien Yeti SB5c BETI proberen, een technisch fantastisch product dat aan de meeste van je fietsbehoeften zal voldoen.

Kona

Kona Bicycle Company, opgericht in 1988, is een van de beste mountainbikemerken ter wereld. Ze zijn er trots op dat ze nog steeds eigendom zijn van de oorspronkelijke eigenaren, Dan Gerhard en Jacob Heilbron. Een ander belangrijk feit over Kona is dat haar medewerkers stuk voor stuk enthousiaste fietsers zijn die hun ervaring gebruiken bij het ontwerpen van hun modellen. Als je net je eerste mountainbike koopt, lijkt Kona’s selectie misschien iets te veel voor je, maar je zult snel je beste match vinden. Op hun website kunt u de beste fiets kiezen op basis van uw behoeften.

GT

GT-fietsen hebben veel van hun bekendheid te danken aan hun oprichter, Gary Turner, die een van de pioniers was van de moderne BMX-fietsen en een veel duurzamer GT-frame creëerde. Later werden GT Bicycles bekend om hun drievoudige driehoeksontwerpen, waardoor de achterkant veel stijver en duurzamer werd, waardoor het rijden uitdagender werd. Het eerste waar mensen aan denken als ze de naam GT horen, is snelheid, en met een goede reden. GT-fietsen behoren tot de snelste mountainbikes die er zijn. Als je op zoek bent naar een van de beste mountainbikemerken en een fiets van uitstekende kwaliteit, dan is de GT Verb Expert wellicht precies wat je nodig hebt. Je krijgt alle premiumfuncties op een fiets die maar een gemiddelde prijs heeft.

Cannondale

Cannondale Bicycle Corporation werd opgericht in 1971 en wordt beschouwd als een pionier als het gaat om het vervaardigen van frames van koolstofvezel. Cannondale, eigendom van het Canadese conglomeraat Dorel Industries, heeft onlangs zijn aandacht gericht op het maken van fietsen die even goed kunnen werken bij het bergopwaarts en bergafwaarts rijden. Ze staan ​​bekend om hun uitgebreide gebruik van zowel koolstofvezel als aluminium, waardoor ze een van de beste mountainbikemerken hebben gecreëerd door gebruik te maken van de nieuwste technologie. Cannondale Bad Habit is een geweldige keuze van dit bedrijf dat meer stabiliteit en controle biedt met zijn dikkere, betere banden.

trektocht

Trek Bicycle Corporation begon zijn leven halverwege de jaren zeventig als een klein project van Richard Burke en Bevil Hogg en werd al snel een van de beste mountainbikemerken van het land. Het heeft nu ongeveer 1.700 dealers in heel Amerika. Trek-fietsen staan ​​bekend om hun kwaliteit en vooral om hun uithoudingsvermogen. Hun hybride fietsen combineren een aantal verschillende aspecten in één fiets. De eerste van hun hybrides, en een uiterst succesvolle ook, is MultiTrack, een fiets die zowel het comfort van mountainbikes als de betrouwbaarheid van racefietsen omvatte. Een goede keuze als je op zoek bent naar een Trek-fiets, is zeker Trek Fuel EX 9.9, met een iets hogere prijs, maar een gegarandeerde kwaliteit mag niet worden opgeofferd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *