Categories
Racing bikes

De juiste fiets voor jou kopen

Hoewel het kopen van een fiets niet hetzelfde niveau van toewijding is als bijvoorbeeld trouwen, is het nog steeds een beslissing die serieus moet worden overwogen (om nog maar te zwijgen van testritten). Dit kan in het begin een beetje overweldigend zijn, omdat de opties eindeloos lijken. Op een bepaald niveau zijn ze vrijwel eindeloos, maar je kunt ze beperken door te beginnen met de basisprincipes van het type fiets dat je wilt. Dan kun je je zorgen maken over de kleine details, zoals welke kleur bidonhouder er sneller uitziet, zwart of blauw?

Wat is de juiste fiets voor jou?

Uw eerste beslissing is om te bepalen welk type fiets u zoekt. Er zijn in principe vier hoofdstijlen van fietsen om uit te kiezen, en uw selectie moet gebaseerd zijn op het type fietsen dat u het vaakst wilt gaan doen.

Racefietsen

Racefietsen zijn ontworpen om op verharde wegen te rijden en om snel te rijden. Met dunne banden, een lichtgewicht frame en een rijpositie waarbij je over het stuur gebogen zit, zou je voor dit type fiets kunnen kiezen als het belangrijk voor je is om langere afstanden met hogere snelheden af ​​te leggen.

Hybride fietsen

Hybride fietsen zijn een compromis tussen racefietsen en mountainbikes en bieden de beste eigenschappen van beide als u meestal kortere ritten op de stoep gaat rijden. Met dunnere, gladde banden kunnen ze doorgaans sneller gaan dan mountainbikes, maar toch hebben ze de rechtopstaande zadel- en stuurpositie waar veel mensen de voorkeur aan geven.

Cruiser-fietsen

Cruisers zijn fietsen met brede banden, brede stoelen, rechtopstaand stuur en soms zelfs maar een enkele versnelling. Dit zijn de fietsen die je vaak op het strand ziet. Mechanisch eenvoudiger, ze zijn gemakkelijk te onderhouden, maar ze werken het beste op vlak terrein en een berijder wiens belangrijkste interesse meer is om comfortabel te zijn dan om snel te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *