Categories
Bicycle sport news

Het Spaanse kampioenschap triatlon voegt zich bij de virtuele wielermode

Met als hoofddoel dat de algemene situatie veroorzaakt door Covid-19 de kwaliteit van de voorbereiding van de atleten zo min mogelijk beïnvloedt, heeft de Spaanse Triatlon Federatie just (FETRI) een samenwerkingsovereenkomst bereikt met het virtuele wielerplatform. Bkool.

Een van de sterke punten van Bkool is de mogelijkheid om vanuit huis elke route in de wereld in video of 3D na te bootsen en te genieten van een verrassend realistische ervaring. Dankzij deze mogelijkheid zal de FETRI geleidelijk alle routes van de wielersegmenten van de Spaanse kampioenschappen opnemen, zodat de leden de routes kunnen testen voor de wedstrijd. Op deze manier kunnen ze een verkenning van het terrein uitvoeren zonder daarheen te hoeven reizen.

Hieraan moet het krachtige analytische platform worden toegevoegd dat Bkool zijn gebruikers biedt, dat een volledige analyse van hun trainingsgegevens in realtime biedt.

In de woorden van Jorge García, directeur Competities van de federatie: “ De overeenkomst tussen de Spaanse Triatlon Federatie en Bkool stelt ons in staat om een ​​volgende stap te zetten in de strategieën van de Federatie voor digitale transformatie en stelt ons in staat om op korte termijn dat de atleten kunnen leren over de circuits van het Spaanse kampioenschap in virtuele modus en op korte en middellange termijn om trainingssessies en gezamenlijke bijeenkomsten te organiseren, en zelfs virtuele evenementformats binnen het platform “.

De eerste test die al beschikbaar is bij Bkool is het Banyoles Circuit van het Spaanse Elite Triathlon Kampioenschap. De race vindt komend weekend plaats, dus de triatleten kunnen nu al virtueel de verschillende delen van het parcours volledig herkennen. Ze kunnen het gratis doen door gebruik te maken van de gratis proefperiode van 30 dagen die beschikbaar is op Bkool.com. En op deze manier het circuit te kunnen kennen in de huidige situatie waarin de gebruikelijke gewenning niet wordt uitgevoerd.

“Voor ons is het bijzonder verheugend om in deze tijd een veilige trainingsoplossing te kunnen bieden aan de triatleten van ons land. We zijn erg blij om deze alliantie te starten en we zijn er zeker van dat het een belangrijke meerwaarde zal betekenen voor alle gefedereerde triatleten”, benadrukt Diego Pantoja, communicatiemanager van Bkool.

In de komende weken zal Bkool doorgaan met het toevoegen van nieuwe races aan de lijst met beschikbare routes, om te blijven dienen als herkenningstest voor hardlopers voor elke test. Nogmaals, technologie en sport bundelen hun krachten om de veiligheid van atleten te waarborgen en hun voorbereiding te blijven verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *