Categories
Racing bikes

Hoe je op een pomptrack moet rijden en waarom je dat zou moeten doen

Wil je vaardigheden en zelfvertrouwen opbouwen? Raak het pomptraject. Een pomptrack is een lusvormige reeks rollen en bermen (swoopy, hellende bochten) voor fietsers. Het is ontworpen om uw momentum te maximaliseren, zodat u erop kunt rijden met minimaal trappen.

Pomp de fiets

Om te oefenen, begin op lage rollen of pompstoten. Als je de rol naar binnen nadert, ga dan in een gereedstaande positie staan ​​(staand uit het zadel, ellebogen naar buiten, naar voren en laag leunend). Terwijl u de rollen op gaat, maakt u het voorste uiteinde van de fiets onbelast, kamt u de bovenkant en verschuift u uw gewicht naar het midden, en duwt u tijdens het dalen met uw armen en benen in de dip. Herhaal deze push-pull-beweging over elke bult.

Rail de bermen

Houd bij het naderen van een berm uw snelheid en uw lichaam in lijn met de fiets. Trek de binnenste knie omhoog en verplaats uw gewicht naar uw buitenste pedaal voor tractie, en leun dan hard in de bocht. Houd je ogen omhoog en kijk vooruit door de uitgang van de berm (niet naar je band) om er doorheen te gaan, niet over de buitenkant.

Geavanceerde vaardigheden

Naarmate je gewend raakt aan het rijden op de pump track, kan je eerste doel zijn om een ​​ronde af te rijden zonder te trappen, of met zo min mogelijk trappen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, werk je maximaal twee ronden en dan meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *