Categories
Racing bikes

Leer rijden zonder handen als een professional

Fietsen zonder handen is niet alleen een coole truc. Als je ooit een professionele wielerwedstrijd hebt gezien, heb je waarschijnlijk gezien hoe handig het kan zijn om taken op de fiets uit te voeren, zoals eten of een vest dichtritsen zonder te hoeven stoppen. Met een beetje oefening kun je ook leren rijden zonder handen, zodat je lagen kunt werpen en als een professional door de zakken van de jersey kunt snuffelen.

Begin met één hand

Voordat u leert rijden zonder handen, moet u eerst weten hoe u met slechts één hand moet rijden. (Bovendien is het op zichzelf al een goede vaardigheid.) Hieronder staan ​​twee basisoefeningen om te oefenen, plus technieken om bepaalde taken op de fiets uit te voeren.

Een aan, een uit

Bouw zelfvertrouwen op door met één hand te rijden, zodat u de andere kunt gebruiken om te eten, drinken en signalen te geven. Hier is hoe: Begin door het stuur vast te houden met je rechterhand bovenop het stuur bij de stuurpen (of op de handgreep op een plat stuur). Fiets 10 tot 15 meter in een rechte lijn. Wissel van hand en herhaal. Oefen met elke hand hetzelfde bedrag, niet alleen met je dominante kant. Concentreer u bij het verwijderen van een hand op het aangrijpen van uw kernspieren om het evenwicht te bewaren en houd uw schouders recht naar voren gericht om uitwijken te voorkomen.

In de rij staan, terugkijken

Leer met gemak achter u te kijken. Kom in dezelfde startpositie als in de bovenstaande oefening. Laat je linkerarm naast je hangen. Verplaats uw gewicht een beetje naar uw rechterhand. Houd je kern verloofd en je navel recht naar voren gericht, draai rond de taille, draai alleen je schouders naar links, om over je linkerschouder achterom te kijken. Houd uw heupen, knieën en voorwiel naar voren gericht. Beweeg uw linkerarm iets achter u totdat uw pols op uw staartbeen rust. Voer de reeks maximaal 10 keer uit, terwijl u in een rechte lijn fietst. Herhaal aan de rechterkant.

Pak je fles

Het is gemakkelijker (en veiliger) om elke keer dezelfde plaats te bereiken. Als je twee flessen hebt, maak dan eerst de fles in de voorste kooi leeg en wissel dan de back-up in. Stop met rijden als dat nodig is.

Controleer het verkeer achter je

Zet de Line Up, Look Back-oefening in. Het is hier belangrijk om uw elleboog te ontspannen om te voorkomen dat u aan uw stuur trekt.

Vind spullen in je jerseyzakken

Vul ze strategisch in. Stop je telefoon en eten in zijzakken. Gereedschap gaat in het midden: je gebruikt ze niet tijdens het trappen. Laad zakken altijd op dezelfde manier om geklungel te voorkomen.

Geef een seintje aan om te stoppen of af te slaan

Gebruik handsignalen om de richting aan te geven om uw bedoelingen duidelijk en voorspelbaar te maken voor bestuurders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *