Categories
Mountain bikes

Mountainbike-uitrusting en accessoires

Mountainbike helmen

Mountainbike-helmen bieden doorgaans meer dekking en bescherming dan racefietshelmen. Zoek er een met voldoende ventilatie en bescherming aan de onderzijde van het hoofd. Overweeg bij afdalingen een integraalhelm; de meeste fietsenstallingen verhuren die modellen.

Ongeacht de stijl moeten alle modellen op de markt strenge veiligheidstests doorstaan. Sommige helmen zijn nu voorzien van de nieuwe MIPS-technologie, een laag met lage wrijving die onafhankelijk van de buitenschaal verschuift en de rotatiekrachten naar de hersenen beperkt wanneer de helm onder een hoek wordt geraakt.

Mountainbikeschoenen en pedalen

De juiste schoen / pedaalcombinatie hangt af van uw comfortniveau en wat voor soort rit u van plan bent te gaan doen.

Platformpedalen: beginners en mensen die minder zelfverzekerd zijn op mountainbikes, kunnen profiteren van het starten met platte platformpedalen, zodat u op en af ‚Äč‚Äčkunt stappen en uw voet snel kunt neerzetten zonder dat u van het pedaal hoeft te klikken. Dit is een goede manier om techniek op te bouwen, en wanneer en als je de overstap maakt naar klikpedalen, gaat het veel soepeler.

Klikpedalen: naarmate uw vaardigheden vorderen, kunt u kiezen voor cliploze pedalen en compatibele schoenen, of vasthouden aan platformpedalen. Cliploze pedalen (die ondanks de naam eigenlijk aan je schoenen hechten) leveren veel meer controle en krachtoverbrenging, maar vragen ook meer inzet op lastig terrein.

Hydratatie rugzakken

Drinkrugzakken zijn te omvangrijk voor wielrenners, maar door hun gemak zijn ze ideaal voor mountainbikers. Ga voor een rugzak met voldoende opslagruimte voor een extra kledinglaag, reparatiebenodigdheden en snacks, en een clip om je hydratatiehoes aan de schouder- of borstband van de rugzak te bevestigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *