Categories
Mountain bikes

Tips voor mountainbiken voor beginners die u moet kennen

Elke mountainbiker herinnert zich zijn eerste keer: je zit op de fiets, wat logisch is. Maar je rijdt over rotsen, over beekjes en over allerlei verschillende soorten terrein, wat (althans in eerste instantie) voelt alsof het helemaal nergens op slaat.

Blijf los

Het is de taak van je fiets om over technisch terrein te rijden. Het is jouw taak om je fiets zijn werk te laten doen. Dat betekent dat u uw lichaam los moet houden, zodat het onder u kan bewegen. Beweeg uw achterwerk van het zadel wanneer u over obstakels zoals wortels en rotsen rijdt.

Houd momentum vast

Het zal contra-intuïtief aanvoelen, maar het vasthouden van snelheid – en zelfs versnellen – wanneer het terrein uitdagend wordt, maakt het vrijmaken van moeilijke stukken van het pad gemakkelijker omdat je fiets het enige heeft dat hij het meest nodig heeft om vooruit te blijven gaan: momentum. Momentum is je beste vriend die er is, onderhoud het wanneer je maar kunt.

Verplaats uw gewicht

Je zult extreem terrein tegenkomen, inclusief steile hellingen en dalingen. Verplaats bij het beklimmen van een moeilijk veld uw gewicht naar voren en leun naar voren om uw zwaartepunt boven het achterwiel te houden en de tractie te behouden.

Ga rustig aan de remmen

Je zult op een gegeven moment in de verleiding komen om beide remmen vast te pakken en ze met alles wat je hebt naar de tralies te trekken. Weersta deze verleiding! De remmen van een mountainbike zijn krachtig genoeg dat je slechts één (misschien twee) vinger (en) nodig hebt om je snelheid te moduleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *