Categories
Brand news

Wat zijn de beste fietsmerken?

Als je een fiets koopt, wil je zeker weten dat je kwaliteit koopt, iets dat jarenlang meegaat en dat je zal helpen om met comfort en snelheid rond te reizen. De beste fietsmerken hebben vaak een diepe band met de fietsgemeenschap, en veel van hen zijn gestart door voormalige race-grootheden.

trektocht

Trek produceert een breed scala aan fietsstijlen, voor een hele reeks prijsklassen. Het maakt fietsen voor mannen, vrouwen en kinderen, maar ook fietsuitrusting en -kleding. Naast traditionele voetfietsen maakt Trek verschillende elektrische mountainbikes. De prijzen van fietsen variëren van een paar honderd dollar tot een paar duizend dollar.

Hoewel Trek misschien wel de meest herkenbare naam is die het bedrijf produceert, heeft het een volledige reeks merken in zijn stal. Die andere merken zijn onder meer DreamBikes, Bontrager en Electra. Tot 2008 produceerde het bedrijf ook LeMond-fietsen, een reeks fietsen die oorspronkelijk was ontwikkeld door Greg LeMond, een Amerikaanse wielrenner die de Tour de France won.

Cannondale

In 1983 creëerde het merk zijn eerste fiets, een toermodel. Het jaar daarop volgde een racefiets. In 1997 maakte Cannondale furore tijdens de Tour de France door leden van het Saeco-wielerteam (die op de fietsen van het merk reden) op aluminium frames te laten rijden. Volgens de bedrijfslegende verklaarde de leider van het Saeco-team dat Cannondale-fietsen de beste zijn.

Tegenwoordig produceert het merk een reeks fietsen, waaronder mountainbikes, racefietsen en e-bikes. Er zijn ook modellen voor kinderen en vrouwen en tandemfietsen. Over het algemeen bevinden Cannondale-fietsen zich aan de bovenkant van het prijsspectrum. De meeste van zijn modellen zijn meer dan $ 1.000, en zelfs zijn kinderfietsen zijn elk een paar honderd dollar.

Kona

Hoewel Kona zich oorspronkelijk op mountainbikes concentreerde, produceert het tegenwoordig een volledige reeks stijlen, waaronder racefietsen en cyclocrossfietsen. Hij introduceerde zijn eerste carbonframefietsen in 2011, met een cyclocross-racer en een Kula Watt 26 ”hardtail.

Kona produceert fietsen voor verschillende prijsklassen, met de minst dure modellen vanaf een paar honderd dollar. De duurdere, gespecialiseerde fietsen kunnen meer dan $ 5.000 kosten.

Colnago

The Telegraph heeft Colnago de Ferrari van de fietsmerken genoemd en beschrijft het als een fietsmaker voor fietskenners. De beschrijving is toepasselijk, aangezien veel van de duurdere modellen van Colnago volledig met de hand in Italië zijn gemaakt en onderdelen van topkwaliteit bevatten.

Colnago is op geen enkele manier een prijsbewust merk. De meest betaalbare modellen kosten meer dan $ 1.000, en zijn eersteklas racefietsen kosten meer dan $ 5.000 of $ 6.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *