Categories
Bicycle sport news

Wilson Craig Racing om de wegen terug te laten keren op Cookstown 100

Op de eerste verjaardag van het overlijden van een van Ierlands populairste wegrace-teameigenaar, Wilson Craig, is aangekondigd dat het team de weg zal blijven sieren, zij het onder nieuw management.

Met de zegen van Craigs vrouw, zal het team worden geleid onder leiding van Darren Gilpin, die de afgelopen zeven jaar met Wilson heeft gewerkt.

Omdat de WCR-machines in de eigen werkplaats van Gilpin waren gestationeerd, was het een gemakkelijke beslissing om te nemen, en voor wegracefans zullen we blijven zien dat de iconische rode en zilveren machines de wegcircuits sieren.

“Nadat ik de afgelopen jaren in mijn werkplaats aan de fietsen had gewerkt, was het logistiek gezien een gemakkelijke taak om de zaken gaande te houden”, aldus Gilpin.

Wilson en ik hadden een hechte relatie en hij gaf me veel kansen om te werken in de racerij, waaronder WorldSBK, World Endurance en met het Factory Honda Road-team.

“Voor 2020 hadden we oorspronkelijk gepland om Steven Smith vanuit Antrim op de nationale wegen en Davo Johnson op de Classic TT op een 250 Honda te laten rijden, maar de pandemie veranderde veel plannen voor iedereen. Nu zijn we van plan om morgen te concurreren in Kirkistown en de KDM Hire Cookstown 100 volgende week. “

Voor het nieuwe team zal het een heel andere aanpak zijn, aangezien het team zich zal concentreren op het ondersteunen van een nieuwkomer op de weg, die zal strijden in de Senior Support-klasse, samen met de Moto3-klasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *